ست کردن رنگ لباس برای بسیاری از ما کاری گیجکننده و دشوار به نظر میرسد. مخصوصا هماهنگ کردن رنگ لباسهای مختلف علاوه بر ذوق هنری، نیازمند داشتن اطلاعات علمی هم هست.
فردی اگر بهترین و شیکترین لباسهای دنیا را هم بپوشد؛اما توانایی ست کردن رنگها را نداشته باشد هرگز استایل جذاب و مناسبی نخواهد داشت در صورتی که افرادی هم هستندکه هزینه زیادی صرف لباسهای خود نمیکنند اما بسیار شیک به نظر میرسند که دلیل آن آشنایی با اصول ست کردن رنگ لباس ها با هم است در نتیجه باعـث ظاهرو استایل شیک و مرتب میشود
اصول رنگ شناسی در لباس
موضوعی که شاید کمتر کسی آن را بلد باشد اصولی ست کردن رنگ لباس ها است. هماهنگ کردن رنگها در لباسها با یکدیگر بیش از آنکه هنر محسوب شود، علم محسوب میشود الزاماً شیک پوشیدن به میزان درآمد شما و هزینهای که برای خرید لباس میکنید بستگی ندارد.در اصول ست کردن، چیزی که اهمیت دارد میزان دانش آگاهی شماست.
یکی از محبوبترین روشهایی که هنرمندان و طراحان مد آن را برای ست کردن رنگهابه کار می برند، بکارگیری «چرخه رنگها» است.چرخه رنگها یک نمودار دایرهای است که رابطه بین رنگهای مختلف را نشان میدهد. ایزاک نیوتون اولین چرخه رنگ را طراحی کرد. این چرخه، یک دایره نامتقارن با هفت رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش بود.
معمولا برای بسیاری از افراد سخت است و نمیدانند کدام رنگ لباس را باید با چه رنگی ست کنند؛برای همین بیشتر سعی میکنند همیشه رنگهای تیره و خنثی برای لباسهایشان انتخاب کنند.یکی از جنبه های هیجان انگیز دنیای مد و فشن انتخاب رنگ هاست. اما حتی در صورت تسلط به اینموضوع، نکات بسیار زیادی برای یادگیری وجود دارد. بنابرین با ما همراه باشید تا با بهرهگیری از چند نکته ساده بتوانید لباسهایتان را به زیباترین شکل ممکن ست کنید.
مبانی رنگ شناسی در لباس
به طور کلی، رنگهایی که در چرخه رنگ میبینیم به سه گروه اصلی زیر تقسیم میشوند:
- رنگهای اصلی: این گروه شامل رنگهای قرمز، زرد و آبی است. این رنگها از ترکیب هیچ دو رنگ دیگری به وجود نمیآیند؛ اما سایر رنگهایی که در جهان میبینیم به نحوی از ترکیب قرمز، زرد و آبی به دست آمدهاند.
- رنگهای ثانویه: رنگهای ثانویه ترکیبی از رنگهای اصلی هستند. مثلا: قرمز + زرد = نارنجی، قرمز + آبی = بنفش، آبی + زرد = سبز.
- رنگهای مرتبه سوم: این رنگها ترکیبی از رنگهای اصلی و ثانویه هستند؛ به عنوان مثال، با مخلوط کردن مقدار خاصی از رنگهای اصلی و ثانویه میتوان به رنگهایی مانند سرخابی، فیروزهای و کهربایی رسید.
یک دستهبندی دیگر هم برای رنگها وجود دارد که احتمالا تا به حال به گوشتان خورده است:
رنگهای گرم و سرد: رنگهایی مانند قرمز، نارنجی، زرد، قهوهای و … رنگهای گرم هستند. در مقابل، رنگهایی مثل آبی، بنفش، سبز و … در دسته رنگهای سرد قرار میگیرند.
2 اصل مهم در ایجاد مطابقت بین رنگها
این یک نکته ی مهم برای ست کردن رنگ لباس مناسب، در لباسهای بیرون از خانه است.استفاده از رنگهای خنثی میتواند باعث شود رنگ انتخابیتان بهتر دیده شود و ترکیب بهتری ایجاد کند.
۱.معمولا برای ست لباس بیرون، از رنگهای خنثی میتوان استفاده کرد
- رنگ سفید با بسیاری از رنگها میتواند بکار برده شود و در ستهای بیرونی هم میتواند بسیار کارگشا باشد. میتوان بلوز سفید را زیر ژاکت یا گرمکن هم پوشید.
- استفاده از رنگ خاکستری در ست بیرون میتواند بسیار مفید باشد. میتوانید شلوار خاکستری را با بلوز سفید و ژاکت آبی ست کنید.
- از پوشیدن شلوارهای رنگی خودداری کنید. مگر اینکه یک تاپ با رنگ خنثی داشته باشید (مثل شلوار جین قرمز با ژاکت خاکستری).اگر میخواهید بدانید کت جین خود را با چه لباس هایی ست کنیم اینجا را کلیک کنید با این اوصاف معمولا شلوارهای رنگی توجه را از ست لباس دور کرده و فقط بر روی خود متمرکز میکنند.
۲.از درجات مختلف رنگها میتوانید در ست کردن رنگ لباس استفاده کرد
هر رنگی درجات مختلفی دارد. ممکن است تیره یا روشنتر باشد. اگر میخواهید لباسی را ست کنید، بهتر است در ست خود از درجات مختلف رنگهای انتخابیتان استفاده کنید. مثلا یکی از لباسها درجهی تیرهتر و دیگری درجهی روشنتری داشته باشد.
- به عنوان مثال ممکن است بخواهید کراوات نقره ای پررنگ را با پیراهن آبی روشن و شلوار مشکی یا خاکستری ست کنید. رنگ نقره ای پررنگ درجهی تیرهتری نسبت به آبی روشن خواهد داشت.
میتوانید از رنگهای لباس خود عکس سیاه و سفید بگیرید. این کار به شما درجهی رنگهای انتخابیتان را بهتر نشان میدهد. در نهایت میتوانید بهتر این درجات را با هم ست کنید (مثلا درجهی تیره با درجهی روشنتر).
جهت مشاهده تمام محصولات کلیک کنید
استفاده از رنگهای سهتایی برای ست کردن رنگ لباس
ترکیب رنگهایی که روی چرخه رنگها در فواصل مساوی نسبت به یکدیگر قرار دارند، رنگهای سهگانه را تشکیل میدهند. این رنگها میتوانند با یکریگر ترکیب زیبایی را بسازند، اما ممکن است از نظر بسیار ناهماهنگ به نظر برسند. راه دیگری که پیش روی شما قرار دارد، استفاده از رنگهای مات یا ملایم آن رنگهاست.
حرف آخر
نکاتی که گفته شد، نکاتی ظریف و کاربردی هستند در مورد ست کردن رنگ لباس که با بهرهگیری از آنها میتوانید زیبا جلوه کنید. با کمی تمرین و تجربه، به راحتی میتوانید با لباسهایتان ستهای مختلفی ایجاد کنید و از تیپهای زیبا و متنوع لذت ببرید. اما فراموش نکنید که انسانها سلایق متفاوتی دارند؛ پس در بند نظرات دیگران نباشید. چرا که شما آزادید که هر چه دوست دارید و با آن احساس راحتی دارید و هر ستی که از آن لذت میبرید را بپوشید.